KCV

Kunstenaars Collectief Velsen (KCV) vindt haar oorsprong in 1991. 17 vrouwelijke beeldend kunstenaars uit Velsen en omgeving volgden een cursus om als beeldend kunstenaar beter je administratie op orde te brengen en jezelf beter te kunnen promoten.

In mei 1991 werd deze cursus afgerond met een gezamenlijke expositie in de Raadzaal en de gangen van het gemeentehuis in IJmuiden. Onder de naam “IJmondexpositie”. Vanaf die tijd houden meerder kunstenaars van deze groep met elkaar contact en wordt er gezocht naar ateliers en expositieruimte. (Felison was kort daarvoor gesloten en de toenmalige wethouders beloofden dat die nieuwe expositieruimte en de ateliers er zouden komen). De kunstenaars onder aanvoering van Petra Meskers en Jantien Bosma deden jarenlang (ook voor 1991) pogingen oude scholen en ook het toenmalige Thalia voor de kunstenaars te verkrijgen.

Sinds 2000 is het KCV met meerdere kunstenaars gevestigd in het voormalige Raadhuis aan de Torenstraat 7 in (Oud) Velsen Zuid. Hier worden elk jaar tussen de 5 en 9 exposities van beeldende kunstenaars uit de omgeving en soms ver daarbuiten gehouden, waaronder ook de jaarlijkse KCV expositie. KCV exposeert zowel binnen als buiten Velsen.

De disciplines zijn divers zo ook de stijlen. Beeldhouwen, keramiek, mixed media, schilderen in vele technieken en fotografie.

De leden komen uit alle 7 delen van Velsen. Van elke onderstaande kunstenaar tref je op deze website hun persoonlijke websiteadres aan.

Winnie Meijer-Rob, Henk Zwanenburg, Ruud Zweijpfenning, John van den Goorbergh, Annelies van Nieuwmegen, Annet Verplanke, Kees Kalkman, Afke Spaargaren, Yvonne Piller , Renske de Jong, Petra C.M. Meskers, Nettie Veen, Dianne Vivian Robinson, Bettine Heslinga.

Geïnteresseerde beeldend kunstenaars kunnen zich aanmelden met een portfolio en opgave van hun website, middels een mail naar raadhuisvoordekunst@gmail.com.

In een KCV-vergadering wordt het werk besproken en kun je worden uitgenodigd deel te nemen aan het KCV. In Raadhuis voor de Kunst kun je ook exposeren zonder lid te zijn van het KCV .

 

Nettie Veen

Nettie Veen, www.nettieveen.nl

 

Annet Verplanke

Annet Verplanke, www.annetverplanke.nl

 

Winnie Meijer-Rob

Winnie Meijer-Rob, www.wimero-keramiek.com

 

Yvonne Piller

Yvonne Piller, www.hors-art.nl

 

Petra C.M. Meskers

Petra C.M. Meskers, www.artmeskers.nl

 

Annelies van Nieuwmegen

Annelies van Nieuwmegen, www.vannieuwmegen.eu

 

Ruud Zweipfennig

Ruud Zweipfennig, www.zweypfenning.nl

 

Bettine Heslinga, b.heslingatextiles@gmail.com

 

Renske de Jong, Facebook/Broken Sugar Jar Art

 

Afke Spaargaren, www.kunstmetstip.nl

 

Dianne Vivian Robinson, di@diannerobinson.nl

 

Henk Zwanenburg, www.henkzwanenburg.nl

 

John van den Goorbergh, www.goorbergh.net

 

Kees Kalkman