KCV

Kunstenaars Collectief Velsen (KCV) vindt haar oorsprong in 1991. 17 vrouwelijke beeldend kunstenaars uit Velsen en omgeving volgden een cursus om als beeldend kunstenaar beter je administratie op orde te brengen en jezelf beter te kunnen promoten.

In mei 1991 werd deze cursus afgerond met een gezamenlijke expositie in de Raadzaal en de gangen van het gemeentehuis in IJmuiden. Onder de naam “IJmondexpositie”. Vanaf die tijd houden meerder kunstenaars van deze groep met elkaar contact en wordt er gezocht naar ateliers en expositieruimte. (Felison was kort daarvoor gesloten en de toenmalige wethouders beloofden dat die nieuwe expositieruimte en de ateliers er zouden komen). De kunstenaars onder aanvoering van Petra Meskers en Jantien Bosma deden jarenlang (ook voor 1991) pogingen oude scholen en ook het toenmalige Thalia voor de kunstenaars te verkrijgen.

Sinds 2000 is het KCV met meerdere kunstenaars gevestigd in het voormalige Raadhuis aan de Torenstraat 7 in (Oud) Velsen Zuid. Hier worden elk jaar tussen de 5 en 9 exposities van beeldende kunstenaars uit de omgeving en soms ver daarbuiten gehouden, waaronder ook de jaarlijkse KCV expositie. KCV exposeert zowel binnen als buiten Velsen.

De disciplines zijn divers zo ook de stijlen. Beeldhouwen, keramiek, mixed media, schilderen in vele technieken en fotografie.

De leden komen uit alle 7 delen van Velsen. Van elke onderstaande kunstenaar tref je op deze website hun persoonlijke websiteadres aan.

Winnie Meijer-Rob, Henk Zwanenburg, Ruud Zweijpfenning, John van den Goorbergh, Annelies van Nieuwmegen, Annet Verplanke, Kees Kalman, Afke Spaargaren, Yvonne Piller , Renske de Jong, Petra C.M. Meskers, Nettie Veen.

Geïnteresseerde beeldend kunstenaars kunnen zich aanmelden met een CV en opgave van hun website, middels een mail naar raadhuisvoordekunst@gmail.com.

In een KCV-vergadering wordt het werk besproken en kun je worden uitgenodigd deel te nemen aan het KCV. In Raadhuis voor de Kunst kun je ook exposeren zonder lid te zijn van het KCV .

Nettie Veen
Nettie Veen

www.nettieveen.nl

Annet Verplanke
Annet Verplanke

www.annetverplanke.nl/

Winnie Meijer-Rob
Winnie Meijer-Rob

www.wimero-keramiek.com/

Yvonne Piller
Yvonne Piller

www.hors-art.nl/

Petra C.M. Meskers
Petra C.M. Meskers

www.artmeskers.nl/

Annelies van Nieuwmegen
Annelies van Nieuwmegen

www.vannieuwmegen.eu/

Ruud Zweipfennig
Ruud Zweipfennig

www.zweypfenning.nl/

Bettine Heslinga

b.heslingatextiles@gmail.com