Over ons

Raadhuis voor de Kunst biedt naast expositieruimte ook een creatieve werkplek voor kunstenaars. Het historische pand is gelegen in Oud Velsen en was ooit het gemeentehuis van Velsen. Ambtenarenkamers werden kunstenaarsateliers. De parterre en de Raadzaal lenen zich goed voor het tonen van schilderijen en ruimtelijk werk.

Voor het exposeren van werk vindt een ballotage plaats. De totale expositieruimte kan gehuurd worden voor 360 euro per maand. Er worden geen provisiekosten in rekening gebracht. Van de exposanten verwachten wij dat zij zelf voor de catering en de PR zorgen en meedraaien in het surveillance rooster.

Raadhuis voor de Kunst wordt beheerd door de Stichting ‘s-Gravenlust. Zij vindt het belangrijk dat inwoners van Velsen en omliggende gemeenten de mogelijkheid geboden wordt om in contact te komen met kunst.  Door het realiseren van kunstactiviteiten en exposities in Raadhuis voor de Kunst wordt beeldende kunst voor iedereen laagdrempelig  toegankelijk. Raadhuis voor de Kunst biedt naast expositieruimte ook 9 vaste werkruimtes voor kunstenaars. De parterre en de Raadzaal lenen zich goed voor het tonen van schilderijen en ruimtelijk werk. Het is ook mogelijk om een tijdelijke creatieve werkplek te huren. Dit kan voor een dag(deel) of periode. Het historische pand is gelegen in Oud Velsen en was ooit het gemeentehuis van Velsen.  Ambtenarenkamers werden kunstenaarsateliers.

Mail voor informatie naar raadhuisvoordekunst@gmail.com

  • Raadhuis voor de Kunst