Expositie

‘Tussen Kunst en Kerst’: feest van kleur, vorm en licht in het Raadhuis voor de Kunst

 

In de aanloop naar de feestdagen is iedereen welkom op de expositie ‘Tussen Kunst en Kerst’ in het Raadhuis voor de Kunst in Velsen-Zuid. De expositie toont werk van drie kunstenaars die samen een ode brengen aan kleur, vorm en licht.

Anneke van Schie (Kunstenaarsvereniging St. Lucas Amsterdam) laat zien hoe je kleur kunt brengen. Zij maakt schilderijen met ei-tempera: een oude, krachtige verftechniek die opvalt door intense kleuren. Deze bijzondere techniek stelt haar in staat ‘te boetseren’ op doek: door schrapen, schuren en gebruik maken van onderliggende lagen, groeit het werk onder haar handen. De werken die zij tijdens ‘Tussen Kunst en Kerst’ tentoonstelt, kenmerken zich door mooie en heldere kleuren.

Corrie van der Veer gaat voor de vorm: zij maakt prachtige beelden van steen. De stenen die zij bewerkt komen uit landen als Iran, China, Kenia of Marokko en verschillen van hardheid, vorm en kleur. Mensen, vogels en planten zijn voor haar de inspiratiebron om uit de harde steen een vorm te creëren die lichtheid, beweging en vrijheid uitstraalt. Als techniek gebruikt zij het hakken en raspen én de haakse slijper waarmee zij de steen nog dunner kan maken.

Saskia Assendelft is geïnspireerd door de kitsch van Kerst en maakt kerstbomen op doek. Zij werkt met acrylverf en verschillende materialen en toont in Velsen een kleurrijk, lichtgevend kerstbomenbos. Geen één ‘kunst’boom is hetzelfde, ze hebben allemaal lichtjes en kunnen zo aan en van de muur. Is het kunst of is het kitsch? In het Raadhuis voor de Kunst mag iedereen zich over deze vraag buigen.

 

De expositie ‘Tussen Kunst en Kerst’ is geopend van 25 November tot en met 9 december 2018 van 13.00 -17.00 uur. Er is geen officiële opening bij deze expositie maar u bent altijd welkom tijdens de openingstijden voor een kop koffie en iets lekkers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *