Expositie

expositie  van schilderijen en foto’s van Expositie collectief ’t Scheepje

Hans Janssen, Hans Peeters en Lida van Wickeren kennen elkaar van de toenmalige lerarenopleiding Academie de la Salle in Heemstede, waar hun creatieve talenten geprikkeld en verder ontwikkeld werden. De huisarts-fotograaf Tim Peeters maakt als beginnend exposant het kwartet compleet. Leuk detail is, dat fotograaf Hans Janssen, jaren geleden Tim Peeters als peuter al fotografeerde niet wetend, dat hun foto’s jaren later samen te zien zouden zijn in het Raadhuis voor de Kunst.

De leden van Expositie collectief ’t Scheepje komen niet dagelijks bij elkaar over de vloer, maar houden elkaar digitaal wel op de hoogte van hun werk. Als ze de tijd rijp achten om te exposeren treden ze als groep naar buiten om anderen ook mee te laten genieten. Ze exposeren echter ook solo.

Het werk van Hans Peeters is te kenmerken als figuratieve vastleggingen van natuurobservaties in Nederland zoals de olieverfserie Dood hout. Zijn observaties van de kleurenpracht van Venetiaanse gebouwen, pleintjes en poorten,  werkte hij uit in krachtige aquarellen

 

Hans Janssen fotografeert al vanaf zijn kinderjaren. Na een lange analoge periode schakelde hij zo’n tien jaar geleden over op digitaal. Hij werkte in opdracht van organisaties en particulieren. Het werk van Hans was op verschillende tentoonstellingen te zien. Hij toont op deze expositie zijn tulpenserie in zwart-wit en nieuw werk in kleur.

 

De bronnen van Lida van Wickeren zijn modeltekeningen, reisimpressies, architectuur en natuur. Zij fotografeert veel  en is altijd op zoek naar kleurrijke afbeeldingen die haar inspireren. Haar lidmaatschap van de kunstenaarsvereniging Bollenstreek in Beeld heeft er voor gezorgd dat zij sinds 2015  op doek werkt. Dankzij deze vereniging is zij ook enthousiast beoefenaar van Chinees penseelschilderen geworden. Deze vaardigheid past zij ook toe in haar werk

 

Tim Peeters brengt in zijn werk de liefde voor natuur en fotografie samen. Hij geniet van weidse landschappen, maar kan ook gegrepen worden door een detail uit zo’n landschap. De kust van Pembrokeshire, Wales biedt hiervoor volop gelegenheid. Wegdromen bij een kustlijn en terugkomen in het nu door de prachtige kleuren van wilde bloemen en papagaaienduikers. Door buiten de standaard foto-verhoudingen te treden wordt het beeld ontdaan van bijzaken en teruggebracht tot de essentie. Staande en liggende panorama’s op aluminium (dibond) benadrukken het wezen van het afgebeelde landschap.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *