Expositie

Voor het eerst in de geschiedenis van de Haarlemse Kunstlijn is vanuit de beeldend kunstenaars uit Velsen, het initiatief ontstaan gezamenlijk naar buiten te treden tijdens dit evenement. Dit met een centrale expositie in het Raadhuis voor de Kunst in Oud Velsen. Vierentwintig beeldend kunstenaars die wonen en/of werken in de gemeente Velsen laten hun werk zien van 26 oktober tot en met 18 november in het Raadhuis voor de Kunst. Met deze expositie willen zij de diversiteit van de Velsense kunstenaars benadrukken en de bewoners, bestuurders en bezoekers van de gemeente Velsen kennis laten maken met hen.

De officiële opening van deze overzichtsexpositie zal worden verricht door Jeroen Verwoort, wethouder Kunst & cultuur in de Gemeente Velsen op 26 oktober om 20.00 uur, in het Raadhuis voor de Kunst. De opening zal worden opgeluisterd door een optreden van De Filistijnen. Tijdens de opening zijn de Velsense Kunstenaars aanwezig om een gesprek aan te gaan over hun werk.

Tijdens de Haarlemse Kunstlijn exposeren alle kunstenaars op een locatie binnen of buiten Velsen. In het oude dorp Velsen, is een cluster van 4 locaties. Nieuw dit jaar is de Burgerzaal van het Stadhuis als expositie plek – een nieuwe traditie tijdens de Haarlemse Kunstlijn – locatie Velsen

Tijdens het Kunstlijnweekend van 3 & 4 november, van 12 – 17 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis van Velsen, Plein 1945 45 te IJmuiden, laten 5 lokale kunstenaars hun visie zien rond het thema ‘Omzien naar nu’  op dit thema. Op 4 november wordt er tussen 15 en 17 uur een finnisage gehouden op deze locatie.

Naast de lokaties in Oud Velsen en de burgerzaal in het stadhuis liggen de overige locaties op fiets afstand van elkaar. Vanaf Ada Leenheer, Middenhavenstraat 4, IJmuiden, via het stadhuis en het oude dorp Velsen naar Wagenaar en Co, Genieweg 14a, Velsen-Zuid naar Annet van der Vlucht, Stichting de Boshoek, Zonbastion 5, Velserbroek naar de exposanten in Haarlem en Bloemendaal

Deelnemers in het Raadhuis zijn:

Joop Vermeij – Nettie Veen – Petra C.M. Meskers – Winnie Meijer – Afke Spaargaren – Henk Zwanenburg

De expositie in het Raadhuis loopt van 26 Oktober tot en met 18 Novemberer en is elke vrijdag, zaterdag en zondag te bekijken van 13.00 – 17.00 uur.

Voor meer informatie over de Haarlemse Kunstlijn: www.kunstlijnhaarlem.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *